Галин Найденов – за призванието да бъде актьор

От къде си?
Варна.

Как се запали по киното?
Киното и театърът винаги са били ръка за ръка в моя живот. Няма конкретен ден и час в който съм се „запалил“, обичам и киното, и театърът – те са моето призвание.

 

Какво е мнението ти за сегашното състояние на българското кино? 

Мисля че положението на българското кино в момента е чудесно и е в своя разцвет, страшно много се радвам на това, че постоянно се снимат и излизат нови и нови продукции. Надявам се да не спира своя разтеж, а кой знае някой ден може и български филм да вземе оскар.

Какво ти коства за да бъдеш актьор?

Не мога да кажа,че ми коства нещо, този занаят е призвание или го правиш с   любов и отдаденост на 100 % или не го правиш , средно положение няма.

Защо много от хората завършилите актьорско майсторство не намират работа в Българското киното?

Както са казали по-старите хора, за всеки влак си има пътници, щом не са успели да намерят, да не се отказват и да не спират да търсят, да ходят на кастинги и прочие, аз съм убеден, че с упоритост на всеки рано или късно му идва късмета и мечтаната роля.

Режисьорите твърдят, че трудно намират нови лица за филмите си, от своя страна актьорите твърдят, че режисьорите не ги канят на кастинг и те не намират роли, които да изиграят. Къде е истината в този казус?

Истината е някъде там. Ще използвам правото си да не правя коментар по този касуз.

Разкажи малко за филма, който снимаш в момента „Връзкология“? Каква е ролята ти? Как протича снимачния процес?

Снимачния процес и колегите зад и пред камера са чудесни, с общи усилия много желание и любов смятам, че ще се получи един достоен филм за кино салоните. Ролята ми е изключително приятна и надявам се да се хареса на зрителите. Има комични ситуации с моя герой над, които много се смеем докато ги снимаме. С екранната ми партньорка Йоанна Драгнева сме в  чудесен синхрон и смятам, че нещата вървят доста добре. 

Как получи роля във „Връзкология“?

Режисьорът Ивайло Спасов се свърза с мен, предложи ми ролята и аз веднага я прегърнах като малко дете, благодарен съм му за това че избра именно мен и се надявам да остане доволен. Разбира се надявам се и аз да усетя топлото усещане на задоволство след края на филма.

В киното се говори много за връзката между актьор и режисьор. Как би обрисувал с думи комуникацията и работата ти с режисьора на „Връзкология“ Ивайло Спасов?

Полет на души, който мислят в една посока .

Вярно ли е, че продуцентите на „Връзкология“ започват кастинг за историческа епопея свързана с Турското робство и, че твоето име е спрягано за една от главните роли?

Да знам, че има приготовления за кастинг и да поканен съм да участвам в него.

Кога се очаква „Връзкология“ да е на голям екран?

Според моята информация филмът трябва да излезе в края на 2019г., но това най-добре знаят продуцентите и разпространителите.