Кратки форми на продължителен разпад част 1

„Краят на вечността“

Здравейте!

Казвам се Дан.

И днес реших – никога няма да умра.

Докато вашите затлъстели от тъпчене с полуфабрикати и нездравословни храни тела започнат да се разлагат, да гният в отровената с химикали почва, изяждани от мутирали червеи, аз ще продължа да живея. Но животът ми ще премине на друго ниво – ще изхвърля ненужната ми физическа обвивка и ще се превърна във вечно дигитално същество. Душата ми ще се пресели в дигиталните полета на безкрайната информация. ДНК-то ми ще се превърне в набор от нули и единици. Съзнанието ще победи материята и аз ще бъда свободен. А вие ще умирате, наказани за всички злини, които сте извършили през жалкия си и мизерен живот. Всичките ви предателства и всички пъти, в които сте прецаквали някого, за да можете вие да спечелите, ще изгубят смисъл. Защото изхабените ви не от прекомерна, а от неправилна употреба тела ще започнат да стареят, ще започнат да губят силите си, докато накрая не спрат да функционират.

Но тъжната истина е, че вие, поне по-голяма част от вас, също ще живеете вечно. Някои заслужено, други – не. Вашият живот отдавна е мигрирал в дигиталния свят. Избягали сте от несъвършения и умиращ материален свят и сте колонизирали дигиталната сфера на съществуване. Напълнили сте я с безсмислени публикации за себе си – какво сте яли, кога сте били в тоалетната, с крадени мисли на философи, с безинтересни снимки, споделяния на идиотски видеа. Сами сте нарисували дигиталния си образ, но понеже нямате дигитално огледало, не можете да се отвратите от него, както от материалната си форма. Вие сте отражение на собственото си отражение.

И тъй като стана ясно, че голяма част от вас също ще живеят вечно, за мое огромно съжаление по някакъв начин ще трябва да съжителстваме заедно в новия свят. Но понеже вече няма да бъдем под робството на физическото ограничение, тоест ще бъдем вечни и няма да умираме, няма да можем да се убиваме. Единственият начин, по който ще можем да се нараняваме е като публикуваме безсмислици, фалшиви новини и като игнорираме истината и смислените неща.

Добре дошли в умиращата вечност, тъпаци!