Лари Крамър, драматург и СПИН активист, умря на 84 години

 Лари Крамър, писателят и влиятелен гей активист, съосновател на групата „ACT UP“, която се бори за по-добро качество на живот за хората със СПИН. Лари Крамър дава гласност на гнева и оскърблението, вдъхновили цяло едно поколение гейове и лесбийки да се борят за живота си. Той е първопроходец сред активистите и е един от основателите на организациите „Gay Men’s Health Crisis“ и „ACT UP“, а призивите му за протест и за вземане на незабавни и конкретни мерки поставят болестта СПИН във фокуса на общественото внимание и променят завинаги законите за общественото здраве. Крамър винаги е говорил открито за това как е приел собствената си сексуалност и за професионалните си успехи.

Изявен и спорен глас в гей обществото, Крамър безстрашно изказва твърди истини и противоречиви мнения и призова гейовете да спрат да правят секс, докато не се знае повече за СПИН и как се разпространява.

За сценария на филма “Влюбени жени” Крамър получава номинация за “Оскар”.

Смесени и противоречиви отзиви получава за романа си “Педали” (1978 г.), в който той описва безразборните секс контакти в гей общността през 70-те години.

През 2013 г. Крамър прекарва месеци в болницата, възстановявайки се от усложнения от чернодробна трансплантация, предизвикани от годините борба с ХИВ. През същата 2013 г. се ожени за дългогодишния си партньор Дейвид Уебстър от болничното си легло.