Гримьорът Йоана Биджева – workshop, вино и красота

Кога и как реши да създадеш workshop по гримьорство?

 • Идеята дойде съвсем спонтанно. Винаги съм смятала, че в общото и споделенето има много положителност, истина и красота. И съм си представяла събрани жени на едно място, които се забавляват, разкрасяват и обменят. Януари месец с настъпването на 2020г. и мотивацията за нещо ново и невинен разговор с приятелка, тази идея се превърна в идея за workshop, свързан със страстта ми – грима. Обичам и виното и си казах… Защо не? Можем да комбинираме всичко и да се роди нещо много красиво. Също така в практиката си забелязвам, че жените не знаят как правилно да използват декоративната и бяла козметика, изпитват затруднения за самогримирането си и исках да намеря начин да предам знанията си и да бъда максимално полезна.   Организацията на първият workshop, отне около месец подготовка. Като за мен беше нещо съвсем ново и не мога да кажа, че не се притеснявах, но резултатът беше изключително положителен. Исках да бъде едно положително преживяване за всяка присъстваща дама и начин, по който да си напомим колко е важно една жена да се чувства специална, а към това да прибавим и знания.

Как преминава един твой workshop, разкажи ни подробно?

 • Worshop – Грим и вино, протича около 3 часа. Преминава през няколко етапа. В първия етап говорим за грижата за кожата. Почистваме кожите си, хидратираме и така ги подготвяме за предстоящия грим (малка Спа-процедура) . Като в този етап разказвам как да предпазим кожата си, как правилно да я почистваме и да се грижим за нея. Тъй като е от изключителна важност, особено преди грим.
 • Вторият етап е преминаването към самия грим, като първо поставяме основата на лицето.
 • Като избирам продуктите за всяка една дама и правилният цвят фондьотен или ББ крем.
 • Като разкривам начините, с които тя да стане перфектна. Как правилно да нанасяме тези продукти, какви са начините и какви може да са грешките. Третият етап е грима на очите, като всяка дама е свободна да твори с цветовете, които харесва или да експериментира, през това време им показвам начините на нанасяне, начините на оформяне на окото. Разбира се, през това време чаша вино ни прави компания, както и моите феи помощнички, без които нямаше да се справя. Те се грижат за дамите, помагат им с продуктите или желанията, които имат. Завършваме с устни. След което минавам през всяка една дама за допълнителни щрихи или въпроси, които има към мен.
 • Индивидуално спрямо лицето. А всеки workshop е различен, с различен фокус.

Какви гримове и аксесоари ползвате по време на workshop часовете?

 • Осигурили сме всичко необходимо за създаването на грим визия. От наличните продукти до четки и аксесоари, които са главни и необходими за създаването на грим визия. Пред всяка дама се намира коплект от Блендърчета за нанасяне на кремообразните продукти, комплект налични четцици, които са главните за един грим, почистващи помощни материали.
 • Много държа на качествени продукти и в това да съм се уверила в съставките и работата им, за да ги предложа и на дамите.
 • Всеки крем, маска или продукт, който използваме е изпитам от мен преди това.

Какво научават посетителите по време на workshop?

 • Споделят, че Уъркшопа е като преживяване и си тръгват много положително заредени и с широки усмивки. Което е щастлие за мен, защото това е първата и главна цел.
 • Научават правилното почистване и хидратиране на кожата. Начините на нанасяне на бялата и декоративна козметика, както и тънкости за осъвършенстване на грима. Начините на правилно нанасяне и преливане на цветовете и доста хитринки.
 •  
 • Кога и къде се провежда workshop?
 • Провеждаме събитието в Deccolage studio. Като Десислава Лозова, която е създателката на студиото, изключително много съдейства с идеята. Вълната на студиото е Рисуване и вино, като там се провеждат и много различни Арт събития в същата тази посока.