Българският игрален филм „Немезис“ ще бъде излъчен в Лондон на

28 март в кино ODEON Camden -14 The Parkway, NW1 7AA London, United Kingdom.

 Разпространител на филма в Лондон е Емил Русанов, издател на вестник „Будилник“.

Сънародниците ни на Острова могат да си запазят датата 28 март (събота) в календарите, като прожекциите на филма ще бъдат от 18:30ч.

Филмовият проект „Немезис“ е изцяло българска продукция, реализиран от продуцентска компания „Спасов Брадърс“, – www.spasovbrothers.com, сценарист на филма е Дензъл Ребеловски, музиката към филма е дело на Веселин Ценов – Algoriddim, режисьор на лентата е Ивайло Спасов.

Филмът е елегантна смесица от екшън, драма, еротика и хумор, изкусно пресъздаващ етапите на катарзис или пълно разложение, през които преминава ценностната система на всеки един от героите.

            Показват се елементи от съвременния живот в България: организираната престъпност и нейната симбиоза с властта; невъзможността и нежеланието на органите на властта да се борят с организираната престъпност; и личните стремежи, желания, борби, семейни ценности и духовни преживявания на героите.

            Филмът разказва за борбата на един полицейски следовател (Калин Карталски) – както с организираната престъпност, така и с неговите собствени пороци.

            Полицаят е сам срещу всички, не знае на кого може да се довери. Добрите сякаш са лоши, а лошите сякаш са добри. Пълен с обрати и наситен с житейска философия, филмът ни показва, че не всичко в живота е такова каквото изглежда и още по-точно: не всичко е само бяло или само черно.

            Току що спечелило изборите правителство настоява за по-сериозен натиск върху организираната престъпност. Но кой реално стои зад това искане? И ще успее ли следовател Карталски да се справи с поставената му нелека задача?

НЕМЕЗИС.

Злото никога не спи.

Актьорски състав: Мирослав Димитров, Ненчо Балабанов, Ваня Червенкова, Марина Кискинова, Мариела Маврова, Христо Порязов, Йоанна Драгнева, Виктор Стоянов, Антонина Илиева.