„Поквара“ остроумно и нюансирано изпълнение с неочаквана дълбочина

Ако има филм, който ще накара зрителя да се изчерви, да се припознае в някой от героите, да види пред себе си перверзните си желания и да остане развълнуван, то „Поквара“ е такъв филм. Създателите на филма полагат големи усилия, да направят провокативните сцените автентични. Режисьора на филма иска публиката да чуе шепота и тежкия дъх на актьорите и да види тяхната пот и страст.

Екипът на снимачната площадка е сведен до минимум поради естеството на кадрите. Сцените се оказват толкова убедителни, че зрителите погрешно биха помислили, че главните актьори наистина правят секс на снимачната площадка. Наистина е доста интересно, още повече поради органичната игра и сексуалната откритост, която изглежда доста смела.

Филмът обещава да е интересен и заради другата сюжетна линия в него – корупция в сферата на изкуството. „Поквара“ обещава много романтични моменти между главната героиня и нейния партньор, романтика семпла и реалистична, взета от реалния живот. Всъщност бихме могли да отидем още по-далеч и да идентифицираме историята във филма като показателна за една много по-широка, наративно и тонално разнородна традиция на филми, насочени към взаимоотношенията на различни нива в държавата, които се появяват редовно и на видно място в сериозни филми.

Във филма главната героиня притежава две лица – елитна проститутка, знаменитост, която е наистина влюбен в правенето на пари, както и другия образ на главната героиня, който е нежен и дълбоко състрадателен, както ще се види в многото сцени, които се задълбочават в нейния проблемен, но в крайна сметка изпълнен с любов живот. Продуцентите от “Spasov Brothers” и “ImmerseFX“ обещават „Поквара“ да бъде сложен, завладяващ и вдъхновяващ съвременен филм изпъстрен с невиждани до сега сцени в българското кино.